Als alles is uitgevallen, kunt u het beste eerst nagaan of de stroomstoring alleen bij u in de groepenkast zit, of dat deze zich ook in de buurt voordoet. Kijkt u bijvoorbeeld eens of het licht bij de buren nog aan staat, en of de straatverlichting nog werkt. Reikt de storing verder dan uw huis alleen? Neem contact op met netwerkbeheerder Stedin. Het nummer is 0800 – 9009.

Doet de stroom het wel op bepaalde plekken, maar niet op andere? Controleer of er geen kapotte stoppen in de kast zitten en of er groepsschakelaars in de groepenkast naar beneden zijn gevallen. U kunt hem terugdrukken of vervangen. Zet dan eerst even de lampen uit, en trek de stekkers uit het stopcontact.

Vindt u het probleem niet in de groepenkast? Het zou kunnen dat de storing zich in de leiding zelf bevindt. Of er zit een losse verbinding in de groepenkast. Dit probleem kunt u zelf helaas niet oplossen. We adviseren u onze storingsdienst te bellen.

Bij de groepsschakelaar waar de aardlekschakelaar omslaat zit een probleem. Ga na welke apparaten op deze groep zijn aangesloten en trek de stekkers van die apparaten uit de stopcontacten.

Gaat de groepsschakelaar weer aan en zijn er verder geen problemen, dan ligt de storing aan een defect apparaat. Of de groep is overbelast omdat er te veel apparaten tegelijk aanstaan. Controleer bij vochtig weer ook de buiten elektra. Werkt dit allemaal niet? Neem dan contact met ons op.

In een enkel geval moet de knop eerst naar beneden worden gedrukt en dan weer omhoog. Bij het uitblijven van resultaat moet de groepsschakelaar door een erkend elektricien worden vervangen.

De oorzaak van een dergelijke storing is onvolledig contact tussen de leidingen of in de groepenkast. Het kan ook liggen aan de stroomkabel van de straat naar uw huis. Kunt u de oorzaak niet vinden, bel dan de storingsdienst.

Er kan een gevaarlijke situatie ontstaan! Wij adviseren u alle elektra uit te zetten en direct onze storingsdienst te bellen. In de buurt van Utrecht en Nieuwegein komen wij snel en rekenen geen voorrijkosten.

Tips handig, maar u heeft andere vragen?

Hieronder vindt u verschillende contact opties.

Offerte aanvragen

U heeft een (nieuwbouw) project in Houten, Culemborg, Vianen of Leerdam,
waarbij elektriciteit moeten worden vervangen of worden aangelegd?
Vraagt u dan een offerte aan via het onderstaande formulier.

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.